Record de înscrieri la UBB Cluj, la jumătatea perioadei de admitere/Specializările cu cea mai mare concurență

Record de înscrieri la UBB Cluj, la jumătatea perioadei de admitere/Specializările cu cea mai mare concurență

Perioada de înscriere pentru admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se desfășoară între 15 și 26 iulie 2024. Cu puțin peste jumătatea perioadei de înscriere, UBB a depășit deja semnificativ cifrele din anul trecut.

"Când mai sunt încă patru zile de înscrieri, numărul celor înscriși la nivel licență, învățământ cu frecvență, este de 14.614, cu 755 mai mult decât pe întreaga perioada a înscrierilor din anul trecut, iar la învățământ la distanță avem 2.500 de candidați înscriși, depășind cu 403 cifrele pe toată perioada admiterii din anul 2023.

Situația este similară și în cazul studiilor masterale, unde avem 5.238 de înscriși, cu 550 mai mulți ca toată perioada înscrierilor de anul trecut. Se înregistrează de asemenea o creștere semnificativă și la nivelul extensiilor UBB, precum și în cadrul candidaților din străinătate datorită angajamentului universității de a dezvolta relațiile cu comunitățile locale, respectiv creșterii vizibilității internaționale a UBB", transmit reprezentanții UBB.

La nivel licență, specializările cu cea mai mare concurență sunt: 

  • Informatică/Inteligență artificială,
  • Psihologie/Știinte cognitive, 
  • Informatică economică, 
  • Media digitală, 
  • Drept

La nivel master, cele mai atractive specializări sunt: Inginerie software, Psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, Publicitate, Relații publice, Relații internaționale, politică externă și managementul crizelor etc.

 

Comenteaza