Rectorul UTCN a participat la întâlnirea Consiliilor Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova de la Chișinău

Rectorul UTCN a participat la întâlnirea Consiliilor Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova de la Chișinău

Aniversarea a 60 de ani de la înființarea Universității Tehnice a Moldovei a reunit vineri, 13 septembrie, la Chișinău, Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova, la care a luat parte și domnul Rector, Prof.dr.ing. Vasile Țopa.

Întâlnirea a avut în centrul discuțiilor demersurile pentru a sprijini Consiliul Rectorilor din Republica Moldova să devină membru cu drepturi depline în Asociaţia Universităţilor Europene (European University Association, EUA), precum şi în alte structuri asociative europene.

Rezoluția reuniunii prevede că „Consiliul Naţional al Rectorilor din România (CNR) şi universităţile din România vor întreprinde demersurile necesare în vederea sprijinirii integrării universităţilor din Republica Moldova în Aria Europeană a Educaţiei şi în Spaţiul European al Cercetării (European Research Area - ERA), precum şi în structurile asociative europene relevante".

CNR alături de universitățile din România vor susține participarea universităţilor din Republica Moldova la programe europene dedicate învăţământului superior și la proiecte comune în domeniul educaţiei, cercetării şi internaţionalizării și vor sprijini mobilităţile în beneficiul studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor din universităţile din ambele ţări.

Totodată, universităţile din România vor acorda universităţilor din Republica Moldova acces la infrastructură didactică şi de cercetare proprie, în vederea îmbunătăţirii rezultatelor echipelor de cercetare moldoveneşti.

Întâlnirea s-a finalizat cu decizia CNRR de a acorda statutul de invitat permanent Conducerii Consiliului Rectorilor din Republica Moldova la şedinţele sale.

Comenteaza