Renewable ENergy-based Positive Homes (RENplusHOMES)

Renewable ENergy-based Positive Homes (RENplusHOMES)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Centrul de Cercetare în Tranziție Energetică – EnTReC - (https://entrec.utcluj.ro/), împreună cu 22 de parteneri din 8 țări europene (Austria, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Spania și România) lansează proiectul de tip Horizon 2020 - Renewable ENergy-based Positive Homes (RENplusHOMES).

Cu o durată de 42 de luni și o valoare de 6 milioane de Euro, proiectul vizează dezvoltarea unei metodologii general valabile privind Casele Pozitive Energetic (clădiri rezidențiale care prezintă surplus de energie provenită din surse regenerabile), pentru a facilita tranziția către un viitor neutru din punct de vedere climatic.

Implementat în patru site-uri pilot din Austria, Spania, Estonia și România (Complexul studențeșc Mărăști), proiectul va propune soluții tehnice atât pentru costrucții noi cât și pentru renovare. Scopul este de “a crea clădiri”, care să aibă un impact net pozitiv asupra mediului și care să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

În plus, partenerii din proiect lucrează în mod activ pentru a dezvolta modele de afaceri pentru comunități de energie, eficiente atât din punct de vedere al costurilor cât și al consumului de energie. RENpusHOMES va testa și valida soluții pentru Case Pozitiv Energetic cu potențial de replicabilitate în toată Europa.

more (+) energy, less (-) emissions = a new method for positive buildings

Mai multe detalii despre proiect:

https://renplushomes.eu/

Linkedin

Twitter

Comenteaza