Rezidențiatul rămâne cum era! Anunțul Ministerului Sănătăţii

Rezidențiatul rămâne cum era! Anunțul Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în urma consultărilor cu studenţii, s-a decis menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de Rezidenţiat.

Astfel, potrivit Ministerului S[n[t['ii, în urma discuţiilor dintre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi reprezentanţii studenţilor, s-a ajuns la un acord privind susţinerea punctului de vedere majoritar al studenţilor de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii susţine prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni, la 12 luni.

„Reprezentanţii studenţilor au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, se arată în comunicat.

Comenteaza