REZULTATE BAC 2020 | 10 medii de 10 la Cluj

REZULTATE BAC 2020 | 10 medii de 10 la Cluj

Au fost publicate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2020.

Clujul are anul acesta zece medii de zece. Astfel, cei 10 de 10 au fost obținuți de doi absolvenți de la Liceul Teoretic "Petru Maior" Gherla, de doi absolvenți ai Colegiului Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca, doi de la Colegiul Național "George Barițiu" Cluj-Napoca și de câte un absolvent al Liceului Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca, al Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Turda, al Colegiului Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca și al Colegiului Național "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca. 

La nivel național, sunt 232 de candidaţi cu media 10.

Primele rezultate au fost publicate de Ministerul Educaţiei pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi notele obținute la Cluj pot fi consultate AICI. De anul acesta, absolvenții își pot afla notele pe baza codului individual primit. Decizia a fost luată pe ultima sută de metrii de Ministerul Educației, având în vedere prelucarea datelor cu caracter personal.

Condiţii pentru a promova BAC-ul

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

- să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susţinut toate examenele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- să dea toate examenele scrise şi să obţină nota 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
- să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.

Contestațiile pot fi depuse astăzi, 30 iunie, între orele 16:00 - 20:00, dar și miercuri, 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale de la BAC 2020 vor fi afişate în data de 5 iulie.

 

Comenteaza