Rezultate BAC 2023. TOPUL liceelor din Cluj după numărul elevilor cu note de 10

Rezultate BAC 2023. TOPUL liceelor din Cluj după numărul elevilor cu note de 10

La nivelul județului Cluj, niciun absolvent de liceu nu a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, însă au fost mulți candidați cu note maxime la cel puțin una din probele examenului.

La primele rezultate, înainte de contestații, Clujul nu are niciun absolvent cu media 10 la BAC, dar are sute de note de 10, obținute de candidați la cel puțin o probă a exemenului.

Așadar, în funcție de numărul de note de 10 obținute de absolvenți, pe primele 5 locuri în județ s-au clasat:

  1. Colegiul Național "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca - 33 candidați cu cel puțin un 10 (116 candidați - cea mai mare medie 9,93, cea mai mică 6,91)
  2. Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca: 30 candidați cu cel puțin un 10 (117 candidați - cea mai mare medie 9,93, cea mai mică 7,20)
  3. Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca: 27 candidați cu cel puțin un 10  (117 candidați - cea mai mare medie 9,96, cea mai mică 6,88)
  4. Colegiul Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca: 25 candidați cu cel puțin un 10 (85 candidați - cea mai mare medie 9,96, cea mai mică 7,96)
  5. Colegiul Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca: 25 candidați cu cel puțin un 10 (116 candidați - cea mai mare medie 9,86, cea mai mică 6,58 și un elev neprezentat).

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 87,20%, iar pentru promoțiile anterioare  este de 35,00%. Rata cumulată de promovare, înainte de contestații, în sesiunea iunie-iulie 2023 este de 82,95%.

Pe discipline de examen, situația candidaților care au obținut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, este următoarea:

  • 23 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 19 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 227 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie);
  • 155 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, cu promovabilitate 100% sunt următoarele: Colegiul Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca; Colegiul Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca; Colegiul Național "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca; Colegiul Ortodox Mitropolitul "Nicolae Colan" Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic "Raluca Ripan" Cluj-Napoca; Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Creștin "Pro Deo" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic "Elf" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca; Liceul Unitarian "Janos Zsigmond" Cluj-Napoca; Colegiul "Emil Negruțiu" Turda.

Contestațiile pot fi depuse azi, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții: a) recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; b) susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5.00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; c) media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6.00 (cel puțin).

„Afișarea primelor rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, care ne situează pe podium la nivel național, cu 87,20% rată de promovare, ne-a adus satisfacție și bucuria de a vedea munca constantă, desfășurată pe parcursul anilor de liceu, încununată de succes.

Vă felicit, dragi absolvenți ai claselor a XII-a, pentru că ați avut încredere în voi, fiind convinși că ceea ce ați realizat până acum înseamnă enorm pentru reușita în viață, fie că vorbim de parcursul academic, sau de încadrarea pe piața muncii. Ați dovedit, dragi absolvenți, că Examenul de Bacalaureat a fost adevăratul examen de maturitate, că sunteți pregătiți pentru confruntarea cu viaţa. Rezultatele reflectă, desigur, munca tuturor celor implicați în procesul de pregătire a examenelor. În acest sens, un gând de mulțumire se îndreaptă și înspre profesorii voștri, care au făcut eforturi pentru a se adapta la realitățile timpurilor pe care le-am trăit, în ultimii patru ani, pentru modul în care s-au implicat și au răspuns provocărilor profesionale, contribuind astfel la schimbare și la succes.

Vă urez să gestionați cu înțelepciune succesul de azi  în alegerea drumului pe care veți păși mai departe și să nu uitați că echilibrul și reușita în viață le conferă respectul valorilor și capacitatea de învățare pe tot parcursul vieții. Așadar, mult succes mai departe!” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza