Update Rezultate de la BAC 2024, sesiunea de toamnă. Contestațiile se pot depune până la ora 18/ Vezi notele obținute la Cluj

Rezultate de la BAC 2024, sesiunea de toamnă. Contestațiile se pot depune până la ora 18/ Vezi notele obținute la Cluj

Rezultatele inițiale de la examenul de Bacalaureat – sesiunea de toamnă vor fi afișate luni, conform calendarului oficial.

Primele rezultate se vor afișa astăzi până la ora 12:00, iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 30 august 2024.

UPDATE: S-au publicat rezultatele. 

LISTA notelor din județul Cluj, AICI!

În județul Cluj, înainte de contestații, niciun candidat nu a reușit să obțină media 10.00, iar peste 9.00 s-a înregistrat o singură medie. Este vorba despre un candidat de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, care a obținut media 9.46.

Doar 3 din 10 candidați au luat bacul de toamnă

Peste 500 de candidați au fost respinși, peste o sută nu s-au prezentat la probe, iar unul a fost eliminat din examen.

Rata de promovabilitate la Cluj este de 29,61%. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, toate promoțiile, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

La nivel național, rata de promovare a fost de doar 24,4% în sesiunea august a examenului, cea mai mică din ultimii 7 ani.

La cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2024, în județul Cluj, s-au înscris 818 candidați (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate). Dintre aceștia, 566 candidați au provenit din promoţia curentă 2023-2024, iar 252 din promoţiile anterioare.

Din totalul celor înscrişi, 716 candidați s-au prezentat la aceste probe, 510 candidați din promoția curentă și 207 din promoţiile anterioare. În județul Cluj a fost eliminat pentru fraudă, tentativă de fraudă un singur candidat. Acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

Reamintim faptul că un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 (cinci) la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6 (șase).

Comenteaza