S-a decis! Elevii vor primi legume şi fructe la școală

S-a decis! Elevii vor primi legume şi fructe la școală

Proiectul de lege prin care elevilor li se vor da fructe și legume proaspete la școală a trecut și de Camera Deputaților, după ce a fost adoptat anul trecut de Senat. 

Camera Deputaților a votat, miercuri, un proiect referitor la "Programului pentru școli al României pentru anul școlar 2018-2019", prin care sumele de la nivel județean alocate achiziției de fructe și legume proaspete pentru elevi vor fi repartizate la consiliile locale ale comunelor și orașelor.

Camera Deputaților este for decizional. Proiectul de lege a fost votat cu 250 de voturi "pentru", 3 "împotrivă" și 5 "abțineri".

Legea are că obiect de reglementare completarea art.3 din Ordonanța Guvernului nr.13/2017, cu un nou alineat, în vederea sporirii ritmului de implementare a Programului pentru școli al României pentru anul școlar 2018-2019, "prin identificarea unor soluții de derulare cu operativitate a procedurilor de achiziție de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, prin prevederi exprese privind repartizarea sumelor de la nivel județean la nivel local, respectiv consiliile locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și ale sectoarelor municipiului București, aflate în imposibilitatea derulării programului în școlile de pe rază lor teritorială".

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, pe 28 noiembrie 2018, în calitate de prim for sesizat. Prin urmare, proiectul va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Comenteaza