S-au afișat rezultatele admiterii la UMF Cluj. Cele mai căutate specializări/ Unde au rămas locuri libere

S-au afișat rezultatele admiterii la UMF Cluj. Cele mai căutate specializări/ Unde au rămas locuri libere

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc în weekend. Anul acesta, pe cele peste 950 de locuri au concurat 1.700 de candidaţi. 

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Sala Sporturilor Horia Demian, la Sala Polivalentă BTarena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB. În total, s-au amenajat 15 săli de examen, în organizarea examenului de admitere fiind implicate peste 400 de cadre didactice, studenți și personal administrativ din cadrul universității.

Anul acesta, au concurat 1.700 de candidaţi pentru 714 locuri la buget (dintre care 24 de locuri au fost pentru românii de pretutindeni) şi 255 de locuri cu taxă. 4 candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Cele mai căutate specializări au fost Medicină, cu 2,47 candidați pe un loc, Radiologie și Imagistică cu 2,34/loc, urmate de Asistență medicală generală cu 1,89 candidați pentru un loc, în timp ce pentru Tehnică Dentară s-au înscris 1,7 candidați pe un loc. La Medicină, s-au înscris în total 943 de candidați. Interesul crescut pentru Asistență medicală generală s-a menținut, cu 189 de candidați. La Medicină Dentară și Farmacie s-au înscris 109 de candidați, respectiv 64 de candidați.

În urma examenului, la specializarea Farmacie, pe cele 67 de locuri scoase la concurs, la buget, au fost declarați admiși 49 de candidați la buget și 2 la taxă și un candidat admis pecele 7 locuri speciale - rural, astfel că au rămas neocupate 16 locuri.

La Medicină, cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,85, la Medicină Dentară 9,21, iar la Farmacie nota maximă, 10, a fost obținută de 4 dintre candidați.

La programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, nota cea mai mare a fost 10, la Asistență medicală generală 9,75, la Radiologie şi imagistică 9.85, la Tehnică dentară 9,55, la Nutriţie şi dietetică s-a intrat cu nota 10, 5 candidați obținând același rezultat maxim.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afișate la avizierele de pe str. Victor Babeș nr. 8. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 28 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie-13 august.

Comenteaza