Video Săptămâna serenadelor la UMF Cluj: "Este un obicei care dăinuie în școala medicală clujeană de peste 100 de ani"

Săptămâna serenadelor la UMF Cluj: "Este un obicei care dăinuie în școala medicală clujeană de peste 100 de ani"
| Foto: UMF Cluj

Este perioada serenadelor când absolvenții Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca își iau rămas bun de la facultate, colegi și profesori într-un mod inedit, interpretând melodii celebre, cu versuri compuse de ei, despre anii de studenție.

"Astăzi la Catedra de Farmacologie a fost o zi a bucuriei, acea zi din an în care studenții anului 6 vin și ne încântă cu serenadele tradiționale ale sfârșitului de facultate. Au fost momente extraordinare, studenții au cântat și au dansat cu o energie a tinereții molipsitoare, cu entuziasm și bucuria visului împlinit. O bucurie pe care orice absolvent al unei facultăți atât de grea, cum este medicina, o înțelege și împărtășește" - a transmis rectorul UMF dr. Anca Buzoianu.

Serenadele, spune rectorul UMF Cluj,  sunt "un obicei care dăinuie în școala medicală clujeană de peste 100 de ani, asemănător cu tradițiile academice de la Heidelberg".

"Melodiile ne-au purtat prin muzica mai multor generații, de la Phoenix și Abba până la hiturile actuale, interpretarea de mare talent, iar textele nu numai amuzante și pline de umor, dar care au atins și problemele cu care se confruntă tinerii rezidenți, lipsa posturilor sau gărzile grele și plata lor. Iar serenada care evoca trecerea prin farmacologie...pur și simplu un hit", a mai spus dr. Anca Buzoianu.

Comenteaza