SCANDAL în Educație! Pedepsele dure pentru elevi, o propunere care miroase a ABUZ pe model comunist

SCANDAL în Educație! Pedepsele dure pentru elevi, o propunere care miroase a ABUZ pe model comunist
| Foto: Fonoteca online a comunismului romanesc - 1974

Ministerul Educației din România ar fi vrut să pedepsească elevii, în anul 2022, cu metode care se aplicau în vremea comunismului, înainte de 1989. Propunerea a venit chiar în perioada în care se comemorează 33 de ani de la înlăturarea dictaturii lui Nicolae Ceauşescu de la putere. 

Instituția condusă de Ligia Deca ar vrea să introducă în Statutul Elevului pedepse traumatizante, devenite în 2022 doar amintiri neplăcute.

Ministerul Educației a venit cu o propunere ruptă direct din coasta comunismului, adică aceea ca elevii să fie mustrați în fața colegilor, mutați la o altă școală ori sancționați pentru că nu poartă uniformă.

În fața valului de reacții negative, reprezentanții ministerului anunță că vor renunța la propunere, dar nici nu vor să spună a cui a fost ideea. În locul ministrului Educației a venit cu explicaţii despre proiect, un secretar de stat.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, citat de digi24.ro: "Are mai puțină relevanță atât timp cât e un document intermediar. Veți vedea că atunci când proiectul se va transforma în ordin oficial aceste lucruri nu se vor mai regăsi".

Politicieni din toate partidele critică propunerile, despre care spun că ar încălca legi deja existente și ar crea noi probleme. Reacțiile venite inclusiv din partea elevilor au dus la retragerea proiectului controversat de pe ordinea de zi a Comisiei de dialog social.

Comenteaza