"Scenariul verde" ar putea fi modificat. Ce spune ministrul Educației

"Scenariul verde" ar putea fi modificat. Ce spune ministrul Educației

Limita de prag pentru "scenariul verde", propusă în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă miercuri, ar putea fi modificată, fapt care ar permite mai multor elevi să se întoarcă luni în școli.

"În ceea ce privește scenariile stabilite pentru redeschiderea școlilor, pragurile au fost luate din pragurile vechiului ordin comun. În momentul de față, în Hotârarea CNSU, scenariul verde prevede până la 1 la mie rata de incidență. În alte domenii, se prevede de la pragul de 1,5 la mie. Se dorește armonizarea. Această armonizare ar însemna că mai mulți elevi vor începe școala. În această variantă am estimat 2,4 milioane elevi care ar începe școala teoretic. Este un element important", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la videoconferința cu inspectorii școlari. 

Hotărârea CNSU nr. 5 din 3 februarie 2021 prevede următoarele scenarii pentru reluarea activităților în unitățile de învățământ:

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Comenteaza