Școlile din Cluj-Napoca intră în "scenariul galben". Elevii din clasele terminale se întorc în bănci

Școlile din Cluj-Napoca intră în "scenariul galben". Elevii din clasele terminale se întorc în bănci

Incidența cazurilor cu COVID în Cluj-Napoca a scăzut sub pragul de 3, ceea ce înseamnă că școlile ar urma să funcționeze în "scenariul galben".

Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, fost prefect al Clujului, a anunțat luni, că incidența infectărilor cu SARS-CoV-2 în Cluj-Napoca a coborât la 2,97 și că, în acest moment, în județul Cluj, 58 de UAT-uri sunt în scenariul verde, 18 în scenariul galben și doar 5 se mai află în scenariul roșu.

"Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă mai în serios, că nu vreau să plec până nu ridicăm restricțiile cauzate de rata mare de incidență din Cluj-Napoca. Iată că azi, rata este de 2,97 și CJSU va reevalua măsurile la 14 zile", a transmis luni Mircea Abrudean.

Astfel, conform regulilor agreate de Ministerele Educației și al Sănătății, în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor dintr-o localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, școlile vor funcționa în așa-numitul scenariu galben, adică participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, plus participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Pentru că municipiul Cluj-Napoca a coborât sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, autoritățile clujene ar putea decide ca elevii din clasele terminale să revină în școli. Luni, la Cluj-Napoca s-au reîntors fizic în unitățile de învățământ doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar. 

(vezi și Incidența cazurilor la Cluj-Napoca a coborât sub 3. Ce se întâmplă cu școlile)

 

Comenteaza