Școlile și grădinițele din Cluj sunt în scenariul 1! Copiii merg fizic la cursuri de luni / Este o singură excepție în tot județul

Școlile și grădinițele din Cluj sunt în scenariul 1! Copiii merg fizic la cursuri de luni / Este o singură excepție în tot județul

O singură unitate de învățământ din județul Cluj este în scenariul 2, ceea ce înseamnă că de luni elevii își vor desfășura lecțiile online.

În rest, celelalte 442 de școli și grădinițe din județul Cluj se află în scenariul 1 de funcționare, iar elevii vor merge în continuare fizic la școală.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în urmă cu două zile, că pragul de închidere a școlilor la incidența de 6 la mie a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Școlile se închid doar dacă 50% dintre clase au cursurile suspendate.

Potrivit IȘJ Cluj, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, nr. 200/2.10.2021, în contextul prevederilor noului Ordin Comun, nr.5.338/1.082/ 1 octombrie 2021, emis de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, începând de luni, 4 octombrie 2021, activitatea educațională în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj se va desfășura potrivit scenariilor de organizare și funcționare a cursurilor, astfel:

• 442 de unități de învățământ preuniversitar vor adopta Scenariul 1 de organizare și funcționare a cursurilor, care presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, indiferent de rata de incidenţa cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/ clasă/ unitate de învățământ/ conex;  

• 1 unitate de învățământ preuniversitar va funcționa potrivit Scenariului 2, care presupune participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, din Ordinul Comun, nr.5.338/1.082/ 1 octombrie 2021, emis de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/ conex, respectiv suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ/ conex.

„Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu instituțiile abilitate și conducerea unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj  vor lua toate măsurile necesare, astfel încât în școlile și în grădinițele din județ să fie respectate măsurile igienico-sanitare în vigoare, în scopul asigurării dreptului la învățătură și a dreptului la sănătate pentru beneficiarii direcți ai educației”, au mai transmis reprezentanții IȘJ Cluj.

Comenteaza