Se dă start unui nou an universitar. Câţi boboci vor învăţa la UBB

Se dă start unui nou an universitar. Câţi boboci vor învăţa la UBB
Universitatea Babeş-Bolyai a dat, luni, startul unui nou an universitar, în care numărul bobocilor care vor studia la cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Cluj-Napoca a crescut cu peste 10 la sută faţă de cel de anul trecut.

În noul an universitar, UBB şi-a deschis porţile pentru un număr de 10.868 de boboci de la nivel licenţă, cu peste 1.300 mai mulţi faţă de anul trecut. Dintre proaspeţii studenţi, 4.910 vor ocupa locurile bugetate la învăţământ cu frecvenţă, 31 vor studia pe locurile special repartizate pentru reprezentanţii comunităţii rrome, 15 sunt studenţi din Republica Moldova, iar peste 4.500 au fost admişi pe locuri cu taxă. Alţi 1.428 de studenţi vor urma cursurile formei de învăţământ la distanţă. În ceea ce priveşte programele de masterat, în urma celor două sesiuni de admitere s-au ocupat toate cele 3.500 de locuri bugetate şi peste 450 de locuri cu taxă.

În acest an, ceremonia de deschidere a noului an universitar a marcat aniversarea a 20 de ani de existenţă a liniei de studii în limba germană.

"Clujul a câştigat în zilele acestea câteva zeci de mii de locuitori, cum se întâmplă în fiecare an, s-a reanimat oraşul. Cluj-Napoca a fost, în 2015, capitală europeană a tineretului, iar UBB, prin participarea sa activă, a demonstrat cât de importanți sunt studenții pentru acest oraș, pentru dezvoltarea sa. Despre Cluj se spune că este orașul comoară. Or, în acest caz, putem spune că universitățile sunt adevarate giuvaere, iar UBB, scuzată fie-mi lipsa de modestie, reprezintă perla coroanei", a declarat Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, cu ocazia deschiderii anului universitar 2015-2016.

 

 

Comenteaza