Se schimbă iar BAC-ul. Examene scrise la două limbi străine și probă de Matematică la uman - proiect

Se schimbă iar BAC-ul. Examene scrise la două limbi străine și probă de Matematică la uman - proiect

Examenul de Bacalaureat ar urma să aibă o nouă structură, pentru fiecare specializare în parte, potrivit noilor proiecte de legi ale Educației. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a finalizat draftul Legilor Educației. În proiect sunt cuprinse și modificări în structura examenului de Bacalaureat.

Unele probe vor putea fi susținute încă din clasa a XI-a sau în ultimul an de liceu. Este vorba despre proba orală la competențe digitale și câte o probă scrisă la două limbi străine, în loc de o probă orală la o singură limbă străină cum este în prezent, au spus surse oficiale pentru Europa FM.

Elevii care la aceste discipline dețin certificate recunoscute de Ministerul Educației vor beneficia de o echivalare.

O altă noutate este aceea că liceenii de la profilul uman vor avea o probă de competențe competențe de bază la matematică, iar cei de la profilul real vor da o probă de competențe din zona socio-umană.

Astfel, în cazul probei de matematică, vor fi evaluate noțiuni elementare, cum ar fi calcularea unei rate la bancă, de exemplu.

În cazul probei de competențe din zona socio-umană, examenul scris va cuprinde noțiuni elementare din istorie, logică, economie.

Indiferent de profil, la examenul de Bacalaureat, toți candidații vor da un examen scris și unul oral la limba și literatura română. Se mențin proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului.

Dacă noile legi ale educației vor fi aprobate în acest an, noua structură a examenului de Bacalaureat se va aplica începând din 2028.

Comenteaza