Ședințele cu părinții ar putea fi înregistrate, la cererea profesorilor

Ședințele cu părinții ar putea fi înregistrate, la cererea profesorilor

La solicitarea profesorilor, ședințele cu părinții ar putea să fie înregistrate, potrivit unui amendament depus la proiectul legilor Educației de Partidul Social Democrat.

Propunerea apare în documentul cu amendamentele depuse de partide. Astfel, conform Edupedu.ro, Partidul Social Democrat propune ca în situația în care profesorii consideră că pot exista manifestări de bullying la adresa lor, să poată cere înregistrarea ședințelor la care sunt prezenți părinții.

"Înregistrarea activității didactice poate fi făcută numai în conformitate cu actele normative emise de Ministerul Educației, cu excepția situațiilor în care înregistrarea activității didactice este dispusă în temeiul unor dispoziții ale Codului de Procedură Penală sau al unor norme emise de ministerele cu rețea de învățământ proprie. Nu se consideră înregistrare a activității didactice, stocarea imaginilor audio-video de pe camerele de supraveghere din unitățile de învățământ unde este implementat un sistem de supraveghere audio-video, în condițiile legislației în vigoare. Cadrele didactice pot solicita înregistrarea şedinţelor la întâlnirile cu părinţii, acolo unde se consideră că pot exista manifestări de  bullying la adresa lor", conform propunerii PSD.

 

Comenteaza