Şcolile din Cluj vor trece cu siguranță în online săptămâna aceasta, spune ministrul Educaţiei

Şcolile din Cluj vor trece cu siguranță în online săptămâna aceasta, spune ministrul Educaţiei

Rata de răspândire a variantei Omicron este extrem de mare, mai ales în rândul copiilor. Doar în 7 zile s-au infectat 27.000 de copii la nivel naţional. Școlile din Cluj probabil vor trece în online această săptămână, crede ministrul Sorin Cîmpeanu. 

La rândul său, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a intervenit duminică seara la Digi24 și a arătat că responsabilii pentru criteriile de închidere a școlilor sunt la Ministerul Sănătății.

El se teme că perioada următoare va fi dificilă. Școlile din Cluj, cel puțin, vor ajunge probabil să treacă toate online „Va trebui să înțelegem că următoarele două săptămâni, dincolo de subiectul școlii, vor fi săptămâni grele pentru toată lumea.

Regula se va păstra: atunci când un județ va depăși 75 la sută (grad de ocupare în spitale) joi, următoarea săptămână va fi în online”, a spus ministrul educației.

„La Cluj într-adevăr avem cea mai mare rată de ocupare a acestor paturi, iar dacă se păstrează acest trend de creştere, Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele. Asta este regula. Este legătura cu paturile destinate pacienţilor COVID, nu cu paturile de ATI”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

Comenteaza