Video Foto Spark School, liceul clujean hibrid unde elevul îşi alege materiile şi timpul pentru cursuri

Clujul va oferi, începând din această toamnă, serviciile unei şcoli internaţionale online. Este vorba despre Spark School, un liceu hibrid (online şi fizic), care oferă curriculum-ul Cambridge şi se adresează tinerilor din toată lumea, elevii putând să își aleagă materiile în funcție de dorințele lor de cunoaștere și dezvoltare..

Fiind vorba despre o școală internațională, cursurile vor fi predate în limba engleză. Profesorii care vor face parte din echipa Spark School provin de la școli din Statele Unite ale Americii, Anglia, Australia, Canada sau Germania, precum şi din cadrul Transylvania College din Cluj-Napoca. Chiar dacă majoritatea orelor se desfăşoară online, elevii vor putea să se întâlnească periodic în hub-uri regionale.

Concret, elevii înscrişi la Spark School vor avea la dispoziţie cursuri, tutoriale, prezentări şi activităţi online, pe care le pot accesa în funcţie de disponibilitatea din cotidianul fiecăruia. Totodată, se renunță și la noțiunea tradițională de vacanță, tinerii fiind liberi să își întrerupă activitatea educaţională oricând, atâta timp cât îşi parcurg, de-a lungul anului, materiile alese.

Un sistem de educație personalizat și inovator

Procesul de admitere este deschis pe tot parcursul anului, şcoala oferind un parcurs educaţional flexibil, adaptat nevoilor fiecărui elev. Toate detaliile pot fi obținute contactând departamentul de înscrieri, la adresa de e-mail admissions@spark.school. Taxele de şcolarizare variază în funcţie de numărul de materii pe care elevii aleg să le urmeze, însă costul unui an full-time este de maximum 6.000 de euro.

Tinerii care aleg să urmeze cursurile Spark School vor beneficia de feedback personalizat din partea profesorilor, dar şi de mentorat, în scopul dezvoltării abilităţilor sociale şi, totodată, ghidarea pentru carieră. De asemenea, pe baza domeniilor de interes, elevii vor face stagii de practică anuale, de circa 40 de ore, în cadrul unei companii locale. Nu în ultimul rând, adolescenţii vor alege un sport preferat, pe care îl vor practica de trei ori pe săptămână.

„Spark a pornit dintr-o furie, pentru că simt și știu că sunt foarte mulți tineri în România, dar și în străinătate, care își irosesc potențialul, care nu au sprijinul de care au nevoie, pentru că noi, adulții, încă nu ne-am apucat de o reformă adevărată. Furia asta a venit anul trecut, când în plină pandemie, în România, adolescenții stăteau acasă și nu făceau lecții. Focusul nostru este liceul, pentru că am văzut în pandemie cât de greu le este copiiilor de primară sau gimnaziu să fie online. Adolescenții sunt mult mai independenți, autonomi și motivați, atunci când își aleg toate materiile. În Spark, copilul vine și dintr-o listă lungă de materii spune: <<Mă interesează materiile astea pentru că mă vor ajuta să ajung unde îmi doresc eu>>.  Mare parte a conținutului este de sine stătător și îl fac în timpul lor, când doresc, în ritmul lor. Feedback-ul săptămânal îl primesc în timpul lor, își planifică cu profesorii când se văd, să le răspundă la întrebări, să le dea feedback pe lucrări”, a declarat Ruxandra Mercea, fondator și CEO al Spark School.

Elevii Spark School nu vor susţine tradiţionalul examen de Bacalaureat, ci vor vor trebui să treacă prin mai multe evaluări de-a lungul anilor. Certificatul Cambridge le asigură accesul la universități din peste 150 de ţări, inclusiv din România astfel că tinerii vor putea să-şi continue studiile la o facultate din ţara noastră, asemenea absolvenţilor unui liceu de stat din ţara noastră sau să opteze pentru o universitate din afară.

O investiție cu perspective de extindere promițătoare

Conducerea Spark School se aşteaptă la circa 100 de elevi, full-time şi part-time, în această toamnă şi până la 10.000 în următorii 5 ani.

Spark School este fondată de Ruxandra Mercea, nume de care se leagă şi inovarea din Transylvania College. Este trainer internațional certificat și membru activ al G30 Schools, organizație internațională ai cărei membri sunt acceptați doar pe bază de invitație.

Noua investiţie în educaţie, şi anume platforma Spark School, se ridică la suma de 150.000 de euro, dar se caută în continuare investitori dispuşi să contribuie la dezvoltarea proiectului. Echipa de leadership este formată din profesioniști cu experiență în management educațional și care au competențe în utilizarea celor mai inovatoare tehnologii din domeniu. Filosofia școlii este de a crește împreună, pentru binele comunității de elevi, părinți și profesori.

 

 

Comenteaza