Studenţii au început protestele la Cluj FOTO / VIDEO

Studenţii au început protestele la Cluj FOTO / VIDEO
Aproximativ douăzeci de studenţi s-au adunat în jurul orei 16.30 în Piaţa Unirii din centrul Clujului, în aşteptarea colegilor lor din complexele studenţeşti din Haşdeu şi Observator. La 16.45 circa 1.000 de tineri au ajuns în centru din cele două campusuri. Tinerii protestează şi la Cluj pentru o mai bună finanţare a educaţiei.

Tinerii s-au întâlnit mai întâi în Observator, după care au mers în Haşdeu, ajungând în jurul orei 16.45 în Piaţa Unirii.

Înainte ca mulţimea din campusurile studenţeşti să ajungă în centru aproximativ 20 de protestatari îşi aşteptau aici colegii. Tinerii au confecţionat un "6%" de mari dimensiuni din flacoane, însoţit de inscripţia "Educaţia salvează naţia". Ei au au afişat pancarte cu inscripţii precum "6% pentru educaţie", "Uniţi salvăm educaţia" sau "Şcoala nu are rost când Guvernul te vrea prost", "Educaţia salvează naţia".

De precizat că atât acţiunea studenţilor cât şi greva japoneza a elevilor sunt acţiuni de solidaritate cu protestele profesorilor, începute în octombrie.

UPDATE Studenţii au şi pancarte cu înscrisuri precum "Legea respectaţi 6% alocaţi!", "Vă rugăm să ne scuzaţi suntem tineri educaţi", "Chetă pentru educaţie", "Nu vrem să fim sclavi pe plantaţie, vrem cultură şi educaţie".

Studenţii sunt nemulţumiţi de condiţiile din cămine. "Avem bursă de 300 de lei pe lună, nu putem trăi din aceşti bani, avem băi pe hol şi săli de lectură improprii, stăm câte 5 în cameră",a punctat o reprezentantă a OSUBB.

Tinerii scandează şi "Noi de-aicea nu plecă, nu plecăm acasă, până când nu ne finanţaţi educaţia noastră!" şi "Luptăm, luptăm, ţara s-o salvăm!".

Câţiva dintre tinerii protestatari le împart colegilor lor bucăţi de hârtie igienică, pe care au scris "diplomă".

Anca MUREŞAN, Mihai PRODAN

UPDATE Vezi imagini video:


 

 

 

Etichete
Comenteaza