Studenții din Cluj au făcut furori la Washington. Premiați la o mare competiție de business

Studenții din Cluj au făcut furori la Washington. Premiați la o mare competiție de business

O echipă de studenți reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), a obținut premiul „runner-up” al concursului internațional de studii de caz organizat de Georgetown University din Washington DC (SUA).

Echipa formată din studenții Domokos Ferenc (Management, anul 2), Csenteri András Gergely (Informatică economică, anul 2), György Ákos (Finanțe și bănci, anul 3) și Izsák Réka (Finanțe și bănci, anul 3) a avut o performanță excepțională în faza grupelor, devansând echipele unor universități de renume, precum City University of Hong Kong sau Universidad Panamericana, ajungând în final pe locul doi al grupei după echipa reprezentând Maastricht University din Olanda. Finala competiției a fost câștigată de către echipa de la University of Toronto din Canada.

Concursul internațional de studii de caz McDonough Business Strategy Challenge a avut loc în perioada 2–6 februarie, în mediul online, și a întrunit 19 universități de prestigiu cu profil economic de pe continentul american, european, asiatic și australian. Continentul european a fost reprezentat de trei echipe universitare printre care și echipa clujeană. Echipele participante au avut sarcina de a elaborara o strategie detaliată pentru Medical Society Consortium on Climate & Health o organizație americană non-profit.

Pe lângă premiul “runner-up”, echipa UBB a câștigat și premiul special al competiției „People’s Choice Award” pentru cel mai bun video de introducere. Echipa UBB a fost coordonată de către prof. dr. Szász Levente, conf.dr. Györfy Lehel-Zoltán și lect. dr. Rácz Béla-Gergely.

Ediția din 2021 a competiției internaționale de studii de caz organizată de facultatea de profil economic, McDonough School of Business a Georgetown University a reprezentat a doua ocazie când o echipă studențească a UBB-FSEGA câștigă un premiu la această competiție, după premiul „runner-up” obținut în 2019. 

Comenteaza