Studenţii UBB nu vor zilele libere: "această vacanță nejustificată încurcă procesul educațional"

Studenţii UBB nu vor zilele libere:
Organizaţia Studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai este împotriva deciziei Guvernului de a le acorda două zile libere, vineri şi luni, pentru a putea vota în localităţile de domiciliu.

Ei susţin că mini-vacanţa este nejustificată şi nu va duce la rezolvarea problemelor din primul tur de scrutin, ci doar la încurcarea procesului educaţional, ţinând cont că studenţii pot vota oricum pe listele suplimentare. 

"Guvernul a fost reticent la acordarea unei zile libere atunci când au avut loc alegerile parlamentare, unde votul putea să aibă loc doar în localitatea de reședință și acum ne fac cadou două zile libere, gratuit, din frica de a nu se repeta congestionările din turul întâi. În consecință, nu suntem de acord cu această vacanță nejustificată care încurcă procesul educațional, negarantând rezolvarea problemelor de organizare din ziua alegerilor. Aceste două zile de vacanță se vor recupera în săptămânile următoare", arată ei.

De asemenea, sublinează că românii cunosc importanţa votului în sistemul democratic, motiv pentru care speră ca toți cetățenii, indiferent de locația la care se află în ziua de 16 noiembrie, să poată exercita acest drept fundamental fără a întâmpina neplăceri.

Suspendarea cursurilor din universităţi în zilele de 14 şi 17 noiembrie, a fost adoptată marţi, printr-o hotărâre de Guvern.

Comenteaza