Studiu: românii nu ştiu limbi străine. Trei sferturi nu ştiu nici una VIDEO

Studiu: românii nu ştiu limbi străine. Trei sferturi nu ştiu nici una VIDEO
Românii nu sunt chiar atât de deştepţi pe cât am crede, cel puţin când vine vorba de limbile străine. Un studiu arată că România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană când vine vorba despre abilităţile lingvistice. 70 la sută dintre români nu cunosc nici măcar o limbă străină.
  • 70% din români nu cunosc nici o limbă străină

 

  • 74% din unguri nu cunosc nici o limbă străină

Romania ocupa locul 23 din 27 in topul abilitatilor lingvistice. Astfel, 70 la suta dintre romani nu stiu nici macar o limba straina. Tara noastra i-a depasit pe vecinii ungari. Potrivit datelor, 74 la suta din cetatenii Ungariei nu stiu sa scrie sau sa citeasca in alta limba decat cea materna.

Datele prezentate de econtext arata ca 19 la suta dintre romani cunosc o limba straina, destul de putin daca ne uitam de exemplu la Lituania, unde 32 la suta dintre cetetani cunosc cel putin o limba straina.

  • 19% din români ştiu o limbă străină

 

  • 9,9% din români ştiu 2 limbi străine

Datele celor de la Econtext arata ca 19 la suta din romani cunosc o limba straina. Datele sunt mai mici cand vine vorba de cunoasterea a doua limbi straine. Doar 9,9 la suta stiu sa citeasca sau sa vorbeasca 2 limbi straine.

Cu aceste date Romania este din nou codase Europei. Pe langa faptul ca 7 din 10 romani nu cunosc nici o limba straina, cifrele mai arata si ca romanii cheltuie cei mai putini bani pentru cultura, 4,5 la suta din venituriele salariale lunare.

Claudia CHIRA

 

Comenteaza