Sute de clase sunt suspendate în Cluj, dar școlile rămân deschise/ Câți elevi și profesori sunt infectați

Sute de clase sunt suspendate în Cluj, dar școlile rămân deschise/ Câți elevi și profesori sunt infectați

Sute de clase și grupe din școlile și grădinițele din Cluj își desfășoară cursurile online, ca urmare a apariției unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau profesorilor.

Conform datelor actualizate de Inspectoratul Școlar Cluj, 79,47% din personalul din învățământ este vaccinat, reprezentând 9.440 de persoane. 

În prezent, în județ sunt confirmați cu noul coronavirus 1.721 de elevi/preșcolari și 430 de profesori/personal din învățământ.

În ceea ce privește funcționarea, în 428 de școli și grădinițe din cele 447 din județ cursurile se desfășoară cu prezență fizică, dar sunt 660 de clase suspendate din cauza COVID, cu 78 mai multe față de săptămâna anterioară.

Cele mai multe clase suspendate au Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" - 60, Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu" Cluj-Napoca - 44, Colegiul Ortodox Mitropolitul "Nicolae Colan" Cluj-Napoca - 35 și Colegiul Național "Gheorghe Șincai" - 30 Cluj-Napoca. Lista completă, AICI

Conform prevederilor în vigoare, școlile se închid numai dacă gradul de ocupare al paturilor din spitalele COVID depășește 75%, iar la Cluj acesta este de 65,40%. În urmă cu o săptămână procentul era de 67,5%, însă a scăzut după ce în județ a fost suplimentat numărul paturilor de la aproximativ 700 de paturi în total la peste 1.000. 



Comenteaza