Tabără montană pentru elevii cu deficiențe de vedere din Cluj: Cadrul perfect pentru a-și cultiva dragostea de munte, încrederea în sine dar și în ceilalți

Tabără montană pentru elevii cu deficiențe de vedere din Cluj: Cadrul perfect pentru a-și cultiva dragostea de munte, încrederea în sine dar și în ceilalți

Tabăra de sporturi montane pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca ajunge, în acest weekend, la cea de-a șaptea ediție și va reuni peste 50 de participanți: elevi, cadre didactice, voluntari și organizatori.

Organizată, ca de fiecare dată, la Moara de Pădure, în comuna Băișoara, tabăra este cadrul perfect pentru ca elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, să-și cultive dragostea de munte, încrederea în sine dar și în ceilalți.

Cu ajutorul organizatorilor și al voluntarilor, tinerii vor practica cățăratul la panou artificial, parcurgerea tirolienei și a traseelor din parcul de aventură și vor învăța să acorde primul ajutor. Ca de fiecare dată, seara, în jurul focului de tabără, valea va răsuna de cântecele de tabără.

Evenimentul se bucură de asemenea apreciere încât, și în acest an, sunt programate două ediții: de primăvară și de toamnă.

Tabăra este organizată de ACS Kory Francisc, Organizația de caritate Eco Phoenix, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj din subordinea Consiliului Județean Cluj, ajutați de voluntari de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul U.B.B. - Departamentul Kinetoterapie, precum și de elevi de la Colegiul Național "George Coșbuc" din Cluj-Napoca.

Tabără montană pentru elevii cu deficiențe de vedere din Cluj: Cadrul perfect pentru a-și cultiva dragostea de munte, încrederea în sine dar și în cei

Comenteaza