Te crezi inteligent? Testare Mensa la Cluj

Te crezi inteligent? Testare Mensa la Cluj
Organizatia "Mensa" România va organiza în 20 iunie o noua sesiune de testare a clujenilor care vor sa se numere printre cei mai inteligenti oameni de pe planeta.

Testarea va avea loc de la ora 11:00 la Facultatea de Constructii a Universitatii Tehnice, situata pe str. Constantin Daicovici nr 15. Aspirantii la un loc între primii 2% cei mai inteligenti oameni de pe glob se pot înscrie la examen pâna în 18 iunie, prin completarea formularului ce se poate gasi pe site-ul organizatiei. Taxa de înscriere poate fi platita prin SMS (6 Euro+TVA), sau prin achitarea a 25 lei prin virament bancar.

Vârsta minima de participare este de 11 ani, iar orice candidat poate participa la testare de maximum doua ori. Calitatea de membru este detinuta pe viata, urmând a fi achitata o cotizatie anuala necesara functionarii organizatiei.

Nivelul IQ-ului peste 140

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitati creatoare si îi conduc pe altii. Sunt genii în timpul lor, descopera teorii si aparate noi si reprezinta 0,2% din populatie. Printre personajele cunoscute care au valoarea asemanatoare a IQ-ului se regasesc Bill Gates sau Stephen Hawking.

Nivelul IQ-ului 131 - 140

Valorile de IQ dintre 131 si 140 ating mai putin de 3% din populatie. Este valoarea de un IQ extraordinar de înalt. Persoane cu IQ-ul acesta sunt specialisti, cercetatori sau manageri foarte buni. Valoare asemanatoare a IQ-ului au de exemplu guvernatorul de California si fostul actor Arnold Schwarzenegger sau actrita Nicole Kidman.

Nivelul IQ-ului 121 - 130

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoanele cu valorile acestea termina universitatea cu usurinta si pot obtine rezultate extraordinare în functii de conducere sau în activitati creatoare. Ele reprezinta 6% din populatie.

Nivelul IQ-ului 111 - 120

Este inteligenta peste medie. Persoanele cu inteligenta aceasta termina universitatea fara probleme. Daca este vorba de o persoana laborioasa poate gasi un loc de munca extraordinar. În populatie gasim aproximativ 12% de persoane cu valorile acestea de IQ.

Nivelul IQ-ului 101 - 110

Valorile IQ dintre 101 si 110 sunt considerate cele medii. Persoana cu valorile acestea va absolvi universitatea cu dificultati, dar daca este perseverenta si laborioasa poate gasi un loc de munca extraordinar. Persoane cu valorile acestea reprezinta 25% din populatie.

Nivelul IQ-ului 91 - 100

Valorile IQ-ului dintre 91 si 100 sunt considerate cele de inteligenta medie. Inteligenta asemanatoare au 25% din populatie. Cei din aceasta categorie dau examen de bacalaureat fara probleme si pot lucra în management inferior.

Nivelul IQ-ului 81 - 90

Persoane cu valorile IQ-ului între 81 si 90 pot absolvi scoala elementara si se afirma cu succes în meserii si profesii manuale. Este inteligenta usor sub medie. Reprezinta 10% din populatie.

Nivelul IQ-ului 71 - 80

Este cazul de gradul inferior de deficienta mintala. Persoanele cu valorile acestea au probleme cu studiul la scoala elementara, dar pot absolvi fara probleme scoala speciala. Ele reprezinta o zecime din populatie.

Nivelul IQ-ului 51 - 70

Persoanele cu IQ-ul între 51 si 70 pot absolvi scoala speciala daca sunt încurajati si condusi corect si intensiv. Sunt în stare sa se îngrijeasca singure si sa faca munca de fiecare zi. Este cazul de deficienta mintala usoara (debilitate). Reprezinta aproape 7% din populatie.

Nivelul IQ-ului 21 - 50

Este cazul de deficienta mintala medie (imbecilitatate). Persoanele cu valorile acestea sunt needucabile, dar sunt în stare sa se îngrijeasca singure si sa traiasca destul de independent. În populatie gasim aproximativ 2% de persoane asemanatoare.

Nivelul IQ-ului sub 2

Este cazul de deficienta mintala grava (idiotie). Persoanele acestea sunt needucabile si de obicei sunt dependente de ajutorul altora, nu sunt în stare sa se îngrijeasca singure. Adeseori traiesc într-o lume proprie si nu percep lumea exterioara. Reprezinta 0,2% din populatie.

Comenteaza