Terapie cu căţei pentru studenţii UBB şi USAMV Cluj

 Terapie cu căţei pentru studenţii UBB şi USAMV Cluj
Studenţii din Cluj vor fi ajutaţi să scape de stresul din sesiune de câini dresaţi special pentru astfel de intervenţii. Într-o primă etapă, beneficiarii acetui tip de terapie vor fi studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai şi cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Iniţiativa aparţine unei echipe formate din dresori şi psihologi, iar ideea de la care a pornit acest proiect are ca sursă o universitate din Canada. În urmă cu doi ani, Universitatea Dalhousie a umplut o cameră cu căţei, timp de două zile, iar studenţii au primit următoarea invitaţie: "Stresat din cauza examenelor? Ia o pauză de la învăţat şi joacă-te cu un câine!". Studenţii canadieni au luat cu asalt camera şi s-au declarat foarte fericiţi de idee, dar şi de efecte.

"Camera cu căţei" va fi găzduită de Vivariul UBB (n.red. Strada Clinicilor 5-7) şi va fi deschisă în zilele de miercuri, între orele 16:00-18:00 și sâmbătă, în intervalul 16:00-18:00.

Cum se va desfășura programul Keep calm with dogs?

Anunțarea activităților de tip anti-stres se va face la începutul fiecărei săptămâni pe pagina de facebook a programului. Tot aici se va face şi înscrierea participanţilor laeveniment, organizatorii anunţând de fiecare dată numărul maxim de locuri disponibile.

În cadrul şedinţelor săptămânale vor avea loc o serie de exerciţii: elaborarea unui traseu specific pentru câine; plimbatul în lesă; perierea și îngrijirea corporală; jocul interactiv cu mingea - de tip diadic (om-câine) sau cooperativ (grup de studenți și câine); confecționare de jucării pentru câini, învățarea și exersarea unor trucur comportamentale, jocuri de societate în prezența câinilor de terapie; ascunderea răvașelor și găsirea lor cu ajutorul câinilor, concursuri care implică animalele,  elaborarea de costume specifice pentru câinii care sunt implicați în Povești Sociale terapeutice, elemente de dog-dancing etc.

Programul va fi lansat joi, 23 ianuarie, la ora 12, la Vivariul UBB. Vezi programul evenimentului în documentul ataşat textului.


Comenteaza