Titularizare 2017 la Cluj. Inspectorul general: "Universităţile să răspundă cum şi-a luat licenţa cel care a obţinut nota 2"

Titularizare 2017 la Cluj. Inspectorul general:
120 de cadre didactice din judeţul Cluj, care au susţinut concursul de titularizare, au obţinut note între 1 şi 5, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, întrebându-se cum şi-au luat acestea licenţa la universităţi.

Cuibus a declarat că judeţul Cluj ocupă locul întâi la nivel naţional după rezultatele la titularizare, fiind înregistrate nouă medii de 10. "Rezultatele la titularizare situează judeţul Cluj pe locul unu pe ţară, cu 58,81% note peste 7, cu peste 13% peste media pe ţară. Rezultatul este unul bun, mai bun şi decât anul trecut, când am avut 57,8%.

Am avut 561 de note între 7 şi 10 şi nouă profesori cu nota maximă, faţă de cinci anul trecut. La polul opus am avut 124 de cadre didactice, 12,12%, cu note între 1 şi 5, care nu vor putea ocupa niciun post în sistemul de învăţământ. Legat de aceste note mici, ar trebui întrebate universităţile cum şi-a luat licenţa unul care a luat nota 2 la titularizare?", a spus Cuibus.

Reprezentanţii ISJ Cluj au precizat că au fost înregistrate patru note între 1 şi 2, cele mai mici, dintre care două la educaţie fizică, şi câte una la fizică şi psihopedagogie socială. Contestaţiile la titularizare s-au depus până miercuri, iar rezultatele finale se vor afişa luni, în 24 iulie.

În judeţul Cluj, 1.000 de candidaţi au concurat pe 63 de posturi în învăţământ pe perioadă nedeterminată, dintre care 45 în mediul urban şi 18 în mediul rural, şi pe 712 posturi complete pe perioadă determinată. Cea mai mare concurenţă a fost de 70 de candidaţi pentru un post de profesor de limba franceză.

Comenteaza