Titularizare 2018! 11 medii de 10 în Cluj. Judeţul nu prea are posturi noi pentru profesori

Titularizare 2018! 11 medii de 10 în Cluj. Judeţul nu prea are posturi noi pentru profesori

Cei 1.000 de candidaţi din judeţul Cluj care au susţinut examenul de Titularizare şi-au aflat notele. Rezultatele au fost afişate, marţi, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro.

Din cei 1.000 de candidaţi prezenţi la examen, 86,5% au obţinut media peste 5, aceştia având posibilitatea de a ocupa un loc în învăţământul preuniversitar, a comunicat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

REZULTATELE PENTRU JUDEŢUL CLUJ AICI!

55,05% dintre aceştia au obţinut o medie peste 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică (inspecţia specială la clasă în profilul postului) şi pot ocupa posturi pe o perioadă nedeterminată (titularizare). 11 candidaţi au obţinut media 10.

Rata de promovare la nivel naţioanl - 47,40%

Rata de promovare la concursul de titularizare în învăţământ este de 47,40%, înainte de contestaţii. Peste 100 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, cel mai ridicat procent al notelor peste 7 fiind în judeţul Dolj, iar cel mai scăzut în judeţul Caraş-Severin.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, rata notelor peste 7, înainte de contestaţii, obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar este de 47,40%, în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut când a fost 45,73%.

La nivelul judeţului Cluj, doar 68 de posturi pe perioadă nedeterminată sunt puse la concurs.

La nivel naţional sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural. “Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.094), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) şi educaţie fizică şi sport (287)”, arată Ministerul Educaţiei Naţionale.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Comenteaza