TOPUL celor mai bune şcoli din oraş. Care sunt cele mai “vânate” instituţii de învăţământ

TOPUL celor mai bune şcoli din oraş. Care sunt cele mai “vânate” instituţii de învăţământ
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj a realizat un top al instituţiilor de învăţământ din Cluj-Napoca.

Clasamentul a fost prezentat în cadrul primei părţi a Galei Excelenței în Educaţie, unde au fost premiate mai multe şcoli pe care "unii le invidiază, elevii le vânează, iar rezultatele le încoronează", după cum a menţionat gazda evenimentului, Andreea Coroian, purtătoarea de cuvânt ISJ Cluj.

Conform informațiilor oferite de reprezentanții instituţiei, în alcătuirea clasamentului au fost luate în considerare elemente precum ultima medie de admitere în liceu, mediile obţinute de elevi la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, precum şi performanţele obţinute de elevi la diverse olimpiade sau concursuri şcolare.

Iată clasamentul celor mai bune şcoli din municipiu:

Locul I - Colegiul Național "Emil Racoviţă"
Locul II - Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu"
Locul III - Liceul Teoretic "Avram Iancu" și Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai"

Cele patru instituţii de învățământ care au fost clasate drept cele mai bune şcoli din oraş au primit din partea autorităţilor sume cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, bani care să fie folosiţi pentru dotarea unităţilor.

De altfel, alte două instituţii au primit premii speciale. Este vorba despre Colegiul Tehnic "Raluca Ripan", școală care a fost recompensată pentru modul în care a dezvoltat învăţământul profesional şi tehnic în Cluj-Napoca, formă de învățământ care a prins avânt în ultimii ani, tot mai mulţi tineri orientându-se spre acest domeniu de studiu. De asemenea, pentru activitatea desfăşurată în învăţământul special a fost premiat Liceul pentru deficienţi de vedere din Cluj-Napoca. Anul viitor, ISJ va alcătui şi un top al şcolilor generale din Cluj-Napoca, precum şi unul pentru cele mai bune şcoli din mediul rural.

În acest an, la Gala Excenţei în educaţia clujeană sunt premiaţi peste 500 de elevi şi profesori care au dus învăţământul clujean pe cele mai înalte culmi la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale în anul şcolar 2014-2015.

Comenteaza