TOPUL școlilor din Cluj după simularea examenului de BAC

TOPUL școlilor din Cluj după simularea examenului de BAC
Liceenii clujeni au aflat astăzi ce note au obținut în urma probelor simulării examenului de Bacalaureat. De săptămâna viioare, inspectorii școlari vor face controale în unitățile de învățământ cu rezultate mai slabe.

La nivelul clasei a XI-a, promovabilitatea a fost de 32,53%, în ușoară scădere față de anul trecut când 34,3 % dintre elevi au obținut note de trecere. Un singur copil, elev al Liceului Racoviță, a reușit să obțină media 10.

La elevii claselor a XII-a, s-a înregistrat un procent de promomovabilitate de 46,76%, față de anul trecut când procentul a fost de 44,73%. Anul trecut, spre exemplu, diferența între simulări și examenul propriu-zis a fost de circa 30 de procente.

biectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor. "Suntem interesați ca ei să vadă un rezultat. Săptămâna viitoare își vor putea vedea lucrările, vor avea loc întâlniri cu profesorii, cu părinții, pentru a stabili exact ce pot să facă în cele patru luni rămase până la examen", a explicat Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj. Nicio școală din Cluj nu a avut promovabilitate 100%.

TOPUL ȘCOLILOR CU CELE MAI BUNE REZULTATE:
Colegiul Național Emil Racoviță - 97,59 %
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu - 94,57%
Liceul Teoretic Avram Iancu - 94,29%
Colegiul Național Mihai Viteazu (Turda) - 88,60%
Liceul Teoretic Gheorghe Șincai - 78,90%

Pe de altă parte, au existat și școli cu rezultate dezastruoase. Mai exact, nouă unități de învățământ din județul Cluj au înregistrat un procent de promovabilitate de sub zece la sută. La o școală din Gherla, spre exemplu, niciun elev nu a reușit să obțină notele de trecere la probe.

Iată care sunt unitățile școlare cu cele mai SLABE rezultate:
Liceul Tehnologic Gherla
Liceul Tehnologic Someș Dej
Liceul de Transporturi
Liceul Tehnologic Raluca Ripan
Colegiul Tehnic Edmond Nicolau
Colegiul Tehnic Anghel Saligny
Liceul Tehnologic Alexandru Borza
Liceul Tehnologic nr.1 Cluj-Napoca
Liceul Vlădeasa Huedin

Începând de săptămâna viitoare, școlile care au avut promovabilitate sub 50% vor fi controlate de către inspectorii școlari clujeni. "Se verifică fiecare școală și fiecare profesor de specialitate la care au fost examene. Acolo unde, un profesor are majoritatea elevilor căzuți, se merge la oră în inspecție și se vede care sunt problemele. Cauzele pot fi programa, felul în care dascălul își desfășoară ora sau din cauză că elevii sunt total dezinteresați. Chiar am avut și situații în care se fac programe de pregătire pentru examen și niciun copil nu vrea să vină, că nu-l interesează", a precizat șeful ISJ.

 

Comenteaza