Tot mai multe școli în scenariul roșu. Care este situația la Cluj

Tot mai multe școli în scenariul roșu. Care este situația la Cluj

Încă 11 școli și grădinițe din țară au intrat în scenariul roșu de ieri și până astăzi, în contextul pandemiei COVID-19.

Potrivit Ministerului Educației, miercuri, la ora 12.00, la nivel național, 355 de unităţi de învăţământ erau în Scenariul 3, iar 4.842 în Scenariul 2, hibrid. 

De asemenea, 355 de unități de învățământ funcționează în scenariul 3, cu 11 mai multe decât ieri. Conform MEC, în 173 de unităţi de învăţământ se învaţă online din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar în 182 ca urmare a ratei de incidenţă din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Câte școli "roșii" are Clujul

Conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, miercuri, la nivelul judeţului, în 10 şcoli cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu), iar 122 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Pe de altă parte, în 291 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Comenteaza