Trei școli noi la Cluj-Napoca, la începutul anului de învățământ / Mesaj pentru urbaniști: ''să aibă în vârful peniței componenta verde''

Trei școli noi la Cluj-Napoca, la  începutul anului de învățământ / Mesaj pentru urbaniști: ''să aibă în vârful peniței componenta verde''

Clujul începe anul școlar cu trei unități de învățământ noi. De asemenea, municipalitatea pune accent pe componentă verde.

''Avem 3 noi școli gata, care intră în circuitul educațional. În ultimii 10 ani am construit echivalentul a 6 școli. Peste 2.500 elevi în plus la aceste școli. Ultimele sunt Iuliu Hațieganu, Seminarul Ortodox și Nicolae Iorga'', a declarat edilul Emil Boc.

Amintind de cei 55 de copaci care vor fi plantați la Școală Ioarga, edilul a mai spus ''De acum, cer fiecărui proiectant să aibă în vârful peniței componenta verde. Viață devine tot mai grea în orașe, din pricina acestor schimbări climatice, componentă verde pe urbanism e doar una dintre ele, urmează reciclarea, termoficarea, traficul. Dacă vrem să respirăm aer curat'', a mai spus Boc.

Comenteaza