Trei zile de la redeschiderea școlilor și niciun caz de COVID/ Când se reevaluaeză "scenariile"

Trei zile de la redeschiderea școlilor și niciun caz de COVID/ Când se reevaluaeză "scenariile"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate.

"Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene, deci în legătură permanentă cu toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului II. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă. Aceste evaluări vor fi făcute săptămânal, raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare. Evaluările sunt făcute cu cadenţă săptămânală, excepţie fiind, desigur, şi au fost astfel de situaţii, localităţile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai e săptămânală şi şcoala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate", a afimat ministrul Sorin Cîmpeanu miercuri, într-o declarație de presă susținută după ce i-a fost administrată doza de rapel a vaccinului anti-Covid.

Școlile au fost deschise luni, 8 februarie, în cele trei scenarii stabilite prin Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății. Astfel, în Scenariul 1, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, merg la cursuri toți preşcolarii şi elevii , cu
respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie. În Scenariul 2, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, merg în uitățile de învățământ preşcolarii, elevii din învăţământul primar, ielevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, iar restul claselor fac cursuri online.

În Scenariul 3, acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori, sunt deschise grădinițele, iar la școala merg doar elevii din învăţământul primar, în timp ce restul elevilor învață online.

Comenteaza