UBB a instalat două defibrilatoare automate externe la FSEGA

UBB a instalat două defibrilatoare automate externe la FSEGA

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca (UBB) adaugă două defibrilatoare automate externe (AED) pe harta Clujului, consolidând astfel infrastructura de urgență a orașului și sporind siguranța comunității universitare și a cetățenilor, prin asigurarea accesului rapid la echipamente esențiale de prim ajutor. Acțiunea constituie o reafirmare a misiunii pe care UBB și-a asumat-o, prin programul strategic UBBMed, în direcția implicării active în cercetarea medicală avansată, a elaborării și susținerii politicilor publice în domeniul sănătății.

De această dată, UBB, prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), a finalizat instalarea a două defibrilatoare automate externe (AED) în Campusul FSEGA, respectându-și angajamentul față de sănătatea și securitatea membrilor comunității academice, precum și a vizitatorilor acesteia.

Achiziționarea sistemelor AED evidențiază responsabilitatea socială a FSEGA și recunoașterea importanței răspunsului rapid în situații de urgență medicală, contribuind semnificativ la creșterea șanselor de supraviețuire în caz de stop cardiac subit. Această inițiativă marchează un pas important în consolidarea măsurilor de siguranță din cadrul facultății și împrejurimi, oferind asistență vitală până la sosirea serviciilor medicale de urgență.

Prin implementarea acestor dispozitive, FSEGA își afirmă dedicarea față de crearea unui spațiu universitar care nu doar promovează excelența academică, dar este și profund angajată în protejarea sănătății și bunăstării comunității sale.

„Instalarea defibrilatoarelor automate consolidează strategia noastră de lungă durată privind educația în prim ajutor, continuând demersul nostru început încă din anul 2017. Prin planificarea unor noi sesiuni de formare, ne reafirmăm angajamentul de a menține personalul și studenții noștri bine informați despre modul corect de intervenție în situații critice. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor se angajează să continue promovarea siguranței și sănătății la locul de studiu și de muncă, demonstrând prin acțiuni concrete cum responsabilitatea față de comunitate și îngrijirea reciprocă formează coloana vertebrală a valorilor noastre”, a declarat conf. univ. dr. Răzvan Mustață, decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Lansat în anul 2022, programul strategic UBBMed acoperă strategic trei arii clinice (1. sănătatea mintală; 2. boli netransmisibile și 3. sănătate publică), alături de alte condiții medicale mai specifice (în funcție de proiectele existente) și doua abordări transversale strategice (1. inginerie & tehnologie medicală și 2. etica & psihosociologia medicinei), alături de alte demersuri interdisciplinare mai specifice. În cadrul UBBMed au fost dezvoltate până acum trei unități academice pentru a susține ariile strategice: (1) Platforma BrainQ (https://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro/center-for-biomedical-imagining-and-integrative-medicine/) și, mai larg Platforma INSPIRE (https://inspire.research.ubbcluj.ro/) – în relație mai ales cu sănătatea mintală; (2) Centrul Național de Competențe pentru Stilul de Viață Sănătos (https://healthylifestyle.research.ubbcluj.ro/) – în relație mai ales cu sănătatea publică și bolile netransmisibile și (3) Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului – în relație cu oncologia (https://oncology.research.ubbcluj.ro/). De asemenea, Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase (https://news.ubbcluj.ro/ubb-infiinteaza-centrul-de-preventie-covid-19-si-alte-boli-infectioase-in-cadrul-programului-ubbmed/) susține arii clinice mai specifice.

 

Etichete
Comenteaza