UBB Cluj lansează o platformă de job-uri pentru studenţi – Student Job Market

UBB Cluj lansează o platformă de job-uri pentru studenţi – Student Job Market

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează o platformă de joburi pentru studenți – UBB FSEGA Student Job Market, prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Platforma folosește un algoritm de inteligență artificială și oferă acces la o gamă variată de oportunități de angajare, internshipuri, stagii de practică și resurse pentru dezvoltarea profesională a studenților.

Un parteneriat între educație și mediul de afaceri

"Într-un efort continuu de a sprijini cariera profesională a studenților, UBB FSEGA a dezvoltat această platformă inovatoare care permite angajatorilor să posteze oferte de joburi, internshipuri, stagii de practică, programe de pregătire și alte resurse de dezvoltare profesională. Pe de altă parte, studenții își pot crea profiluri personale, detaliind abilitățile și competențele lor, facilitând astfel un proces de recrutare eficient și transparent", arată UBB Cluj într-un comunicat.

Potrivit universității, un element central al acestei platforme este algoritmul avansat de inteligență artificială (AI) care asigură o potrivire precisă între ofertele de joburi și profilurile studenților, bazată pe competențe, experiență și preferințe profesionale. Acest sistem de potrivire inteligentă maximizează șansele de angajare ale studenților, asigurând o aliniere optimă între cerințele angajatorilor și profilurile candidaților.

„UBB susține excelența, performanța și inovația și contribuie permanent la dezvoltarea  mediului socio-economic și al societății în sens mai larg. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, noi promovăm un model european de excelență incluzivă, în sensul că susținem persoanele, de această dată, studenții în mod particular, să-și atingă potențialul.

În acest context, pentru UBB angajabilitatea studenților reprezintă o prioritate, iar platforma Student Job Market dezvoltată de UBB vine tocmai în această direcție, a creșterii nivelului de angajabilitate a studenților și absolvenților”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

„Lansarea acestei platforme reprezintă un pas important în misiunea noastră de a oferi studenților nu doar cunoștințe fundamentale și aplicative, ci și oportunități concrete de dezvoltare profesională. Ne dorim ca fiecare student să aibă acces la cele mai bune oferte de pe piață și să își poată începe cariera într-un mod solid și bine informat. Mai mult de atât, vrem să arătăm că suntem cu adevărat implicați în crearea propriei perspective de dezvoltarea profesională a studenților noștri.” – a afirmat conf. Univ. dr. Răzvan V. Mustață, Decanul FSEGA.

Avantajele majore ale platformei

  • Acces rapid și facil: studenții pot naviga și aplica pentru diverse joburi și internshipuri direct din platformă;
  • Oportunități de învățare: companiile pot oferi programe de pregătire specifice, care ajută studenții să-și îmbunătățească abilitățile profesionale;
  • Potrivire inteligentă: algoritmul AI asigură o potrivire precisă între cerințele joburilor și profilurile studenților;
  • Profil personalizat: studenții își pot crea și actualiza profilul profesional, evidențiindu-și competențele și realizările, în orice moment la experienței în cadrul platformei
  • Accesibilitate și securitate

Platforma este ușor accesibilă din orice locație și de pe orice dispozitiv, fiind concepută pentru a oferi o experiență de utilizare intuitivă și sigură. Toate datele personale ale utilizatorilor sunt protejate conform celor mai înalte standarde de securitate.

Comenteaza