UBB Cluj scoate la concurs peste 28.000 de locuri la nivel de licenţă şi master

UBB Cluj scoate la concurs peste 28.000 de locuri la nivel de licenţă şi master

Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca are 22 de facultăţi, iar admiterea are loc în perioada 11-28 iulie.

Universitatea "Babeş-Bolyai" scoate la concurs peste 28.000 de locuri la nivel de licenţă şi master, pentru anul viitor universitar, dintre care 5.231 de locuri sunt bugetate, destinate absolvenţilor de liceu, 10.250 de locuri sunt cu taxă, iar 2.910 locuri sunt pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

"Nu doar că este cea mai veche universitate din ţară, ci este şi una dintre cele mai bune universităţi din ţară şi din Europa. UBB are un profil care valorizează excelenţa şi vrem să fim incluzivi, vrem să fim mari, o instituţie deschisă spre tineri. Mai multe creiere aduc mai multă inteligenţă. (...) Aş veni la Cluj şi pentru că este un oraş frumos, foarte dinamic, iar oportunităţile sunt mari. UBB ar trebui să fie prima opţiune a unui tânăr care vrea să studieze în ţară", a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Dintre locurile bugetate, 40 sunt locuri speciale pentru candidaţii romi, 177 sunt pentru candidaţii proveniţi din licee situate în mediul rural, 15 sunt pentru candidaţii din sistemul de protecţie socială, iar 151 de locuri sunt alocate românilor din afara graniţelor.

La nivel de master, UBB scoate la concurs 6.635 de locuri la buget şi 6.208 cu taxă.

Comenteaza