UBB domină delegaţia României la Congresul Mondial de Istorie din China

UBB domină delegaţia României la Congresul Mondial de Istorie din China
Delegaţia României la Congresul Mondial de Istorie din Jinan, China, eveniment ce se desfăşoară până în 29 august, este formată aproape în totalitate din istorici ai Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

În programul oficial al Congresului figurează ca organizatori de mese rotunde și paneluri, respectiv ca prezentatori de comunicări științifice, un număr de 11 istorici români, dintre care opt sunt de la universitatea clujeană.

Astfel, această instituţie de învăţământ superior va fi reprezentată în oraşul chinezesc de rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, de prorectorul Ioan Bolovan, de cadrele didactice Traian Rotariu, Ana Sima, Marius Eppel, Dana Maria Rus şi de membrii Academiei Române Luminița Dumănescu şi Alexandru Simon.

"Faptul că din 11 participanți opt provin de la UBB și Filiala Cluj a Academiei Române reprezintă o reconfirmare a valorii școlii istorice clujene în plan național, care vine după plasarea pe primul loc în țară a Facultății de Istorie din cadrul UBB la cea mai recentă clasificare, cea din 2011", a transmis conducerea UBB.

Din delegaţia României mai fac parte Dumitru Preda, de la Universitatea București, Laurențiu Rădvan, de la Universitatea "Al. Ioan Cuza" din Iași şi Cornel Sigmirean, de la Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureș.

La Congresul Mondial de Istorie, eveniment organizat din cinci în cinci ani de către Comitetul Internațional de Știinte Istorice dezbat probleme actuale ale scrisului istoric şi analizează rolul istoriei în lumea contemporană 2.684 de istorici din 90 de țări din întreaga lume.

Comenteaza