UBB fondează Eutopia European University și participă în Parlamentul European la deschiderea anului universitar 2023-2024

UBB fondează Eutopia European University și participă în Parlamentul European la deschiderea anului universitar 2023-2024

Vineri, 29 septembrie 2023, în Parlamentul European în prezența a peste 1500 de persoane, a avut loc un moment istoric, de înființare a statutului juridic al EUTOPIA European University, ca o metauniversitate ce reunește 10 universități europene de referință.

EUTOPIA s-a născut ca o alianță de 10 universități finanțată de Comisia Europeană, iar prin acest demers face pasul spre o metauniversitate europeană.

Cu această ocazie, EUTOPIA European University și-a deschis anul universitar 2023-2024 la Parlamentul European de la Bruxelles, în prezența personalului academic, a studenților EUTOPIA și a numeroși invitați, personalități academice internaționale, autorități europene și internaționale.

„Este cu adevărat un moment istoric pentru UBB, care devine membru fondator al metauniversității EUTOPIA European University. Ca urmare a unui profil academic de prestigiu crescut în timp și care a atins recent un nivel „world-class”, UBB a avut posibilitatea să intre în mai multe alianțe europene, dar a ales EUTOPIA pentru excelența și diversitatea sa, incluzând universități „world-class” tradiționale și mai moderne, comprehensive sau mai specializate, distribuite echilibrat între vestul, estul nordul și sudul Europei, inclusiv UK. Studenții UBB vor începe să aibă și certificate/diplome EUTOPIA – tot mai multe, pe măsură ce tot mai multe programe UBB vor intra și sub marca EUTOPIA -, care le vor da o platformă de integrare mai bună în câmpul muncii oriunde în această lume, iar UBB va fi conectată cu cele mai bune practici academice internaționale. Este un drum care acum începe!”, spune rectorul UBB, Daniel David.

Etichete
Comenteaza