UBB găzduiește conferinţa internaţională „Primul război mondial – Alte fețe ale războiului”

UBB găzduiește conferinţa internaţională „Primul război mondial – Alte fețe ale războiului”
Universitatea Babeş-Bolyai organizează la Cluj-Napoca, în perioada 12–14 octombrie, conferinţa internaţională „Primul război mondial – Alte fețe ale războiului”.

Manifestarea face parte din Programul naţional „România 100″, în cadrul căruia Academia Română și Universitatea Babeş-Bolyai vor derula în anii 2015-2020 mai multe proiecte științifice, culturale. Evenimentul este organizat în colaborare cu Academia Română - Centrul de Studii Transilvane și cu Universitatea Karl Franzens din Graz.

Lucrările conferinței se vor desfăşura în cadrul mai multor secţiuni vizând aspecte referitoare la izbucnirea primului război mondial și reacțiile oficialităților, ale populației, altele vor face referie la istoriografia românească și cea străină, care timp de aproape un secol s-au aplecat asupra tuturor implicațiilor războiului, încercând să pună în lumină fețe mai puțin abordate ale Marelui Război, cum mai este cunoscut acest prim conflict mondial. La eveniment vor participa specialiști din Austria, Franța, Germania, India, Italia, Polonia, România, Republica Moldova, Serbia sau Slovenia.

Programul detaliat al conferinței poate fi vizualizat aici -> Program World War I

Comenteaza