UBB îşi deschide porţile pentru viitorii studenţi. Câte locuri bugetate sunt anul acesta

UBB îşi deschide porţile pentru viitorii studenţi. Câte locuri bugetate sunt anul acesta
| Foto: UBB

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2018-2019, un număr de 4.958 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.300 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. 

Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 161 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, iar alte 168 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

Absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 3.382 de locuri la buget şi 6.218 de locuri la taxă. 

Admiterea în anul universitar 2018-2019 vine cu noutăţi în ceea ce priveşte specializările oferite, UBB propunând două specializări noi la nivel licență, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului - Specializarea Management şi audit de mediu (limba română), respectiv la Facultatea de Istorie şi Filosofie - Specializarea Studii de securitate (învăţământ la distanţă).

De asemenea, UBB propune 4 specializări noi de master: Management curricular (limba română), oferit de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Sisteme informatice avansate: modelare, proiectare, dezvoltare (limbile germană și engleză), în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Muzică bisericească ecumenică (limba maghiară), propus de Facultatea de Teologie Reformată, respectiv Arte digitale interactive (limba română), oferit de Facultatea de Teatru și Televiziune.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 și 29 iulie 2018. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile.

Pentru admiterea în anul universitar 2018-2019, facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Comenteaza