Foto UMF a deschis o nouă cantină pentru studenți, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

UMF a deschis o nouă cantină pentru studenți, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

Noul restaurant studențesc este situat în clădirea Facultății de Medicină, în campusul Hașdeu și va fuincționa în tandem cu vechea cantină a mediciniștilor de pe strada Victor Babeș din cluj-Napoca.

Cantina inaugurată astăzi în clădirea UMF de pe strada Gheoghe Marinescu nr. 23, pe o suprafață de 350mp, are o capacitate de 60 de locuri și le oferă studenților un prânz la un preț foarte accesibil.

"Împlinim o promisiune făcută acum trei ani. Este o cantină modernă, care va servi capacitatea de servire a mesei și care va veni în sprijinul studenților și colegilor noștri. La vechea cantină, care funcționează de peste 50 de ani și la care oferim o mâncare de o calitate foarte bună, preparată sub atenția observație a unei absolvente UMF Cluj-Napoca de la Nutriție și Dietetică, servim în fiecare zi peste 1.200 de porții, ceea ce este o cantitate mare, spațiul este insuficient, iar timpul pe care îl au studenții este limitat, așa că s-a impus ca o deschiderea unui nou sediu pentru restaurantul studențesc", a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

UMF a deschis o nouă cantină pentru studențI, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

Numărul zilnic de porții care se pregătesc în noua cantină este de 1.000 - 1.200, astfel că administrația universității  estimează că prin deschiderea restaurantului se va reduce coada care se formează zilnic la vechea cantină de pe strada Babeș. Mai mult, noua cantină vine și în sprijinul inițiativei universității, prin care, începând din luna februarie, cei 350 de studenți care beneficiază de burse sociale, primesc zilnic o masă gratuită.

UMF a deschis o nouă cantină pentru studențI, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

"În momentul de față se poate mânca felul întâi și felul doi cu prețuri începând de la 8 lei la 12 lei, uneori avem în meniu pește, care ar putea fi puțin mai scump, dar, în general este în jur de 10-12 lei meniul. Suntem într-un proces de regândire al acestui meniu, a sistemului de prețuri - în momentul de față studenții care beneficiază de burse sociale au meniul gratuit, vrem să ne gândim la un meniu 'smart' prin care să încercăm să le oferim studenților posibilitatea să mănânce la un preț mai mult decât rezonabil - să fie sub 8 lei felul întâi, doi și salată, dar nu vreau să anticipez, mai trebuie să facem niște calcule. Mai avem un pic de lucru, trebuie să gândim nivelul de calorii, pentru că nu vrem să oferim un meniu de 8 lei care să conțină valori energetice de 8 lei, vom încerca să facem meniuri complete, performante", a declarat Valentin Mudura, directorul general administrativ al UMF Cluj.

UMF a deschis o nouă cantină pentru studențI, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

Momentan, prețurile de la noua cantină a Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca sunt între 1,5 lei și 13 lei.

UMF a deschis o nouă cantină pentru studențI, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

"Sper ca prin deschiderea acestui al doilea restaurant să creștem calitatea vieții studenților noștri, să le facem un pic mai ușoară viața de student. Practic, încercăm să oferim un meniu aproape gratuit tuturor studenților noștri din veniturile proprii și prin colaborarea cu asociația chef-ului Adrian Hădean, printr-un proiect pe care ni l-am imaginat împreună încă înainte de pandemie", a mai precizat rectorul prof.dr. Anca Buzoianu.

Chef Adrian Hădean, cunoscut pentru proiecte și acțiuni caritabile cu impact major în comunitate, se va implica, prin asociația sa Black Sea FooDignity, pentru a susține universitatea clujeană în inițiativa de a facilita accesul tuturor studenților la o masă caldă zilnică.

UMF a deschis o nouă cantină pentru studențI, în parteneriat cu Chef Adrian Hădean

"Experiența căpătată în pandemie s-a dovedit a fi foarte utilă odată cu invadarea Ucrainei și declanșarea valului uriaș de refugiați care s-a revărsat în România. Așa am ajuns în atenția organizațiilor umanitare internaționale, de la UNICEF, la World Central Kitchen și Cuisine sans frontieres, grație implicării organizației noastre în Social Gastronomy Movement. ACesta e și motivul pentru care am schimbat numele asociației Adi Hădean în Black Sea FooDignity, un nume prin care ne extindem parteneriatele internaționale. Clujul este locul în care am pornit în 2014 printr-un proiect de educație gastronomică și culinară cu caracter social și e locul în care ne întoarcem acum cu un program menit să aducă mai mult sens și mai mult bine în viețile studenților de la UMF", a declarat Adrian Hădean.

Comenteaza