Un institut de învăţământ superior din Cluj, în topul celor mai bune universităţi din lume

Un institut de învăţământ superior din Cluj, în topul celor mai bune universităţi din lume
Clasamentul internaţional cuprinde 916 universităţi din 81 de ţări, printre acestea se află şi patru instituţii de învăţământ superior din România.

În clasamentul internaţional al Universităţilor 2016 Intitutul tehnologic din Massachusetts rămâne, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai bună universitate din lume. Universitatea Standford se află pe locul doi, iar locul trei revine Universităţii Harvard.

În topul din acest an primele trei poziţii sunt ocupate doar de instituţii de învăţământ din SUA. Universitatea Cambridge nu mai este pe podium: locul 4 anul acesta, iar Universitatea Tehnică din Munchen, pe poziţia 60. 

Potrivit topuniversities.com, ţara noastră este prezentă în clasament cu patru universităţi: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest Timişoara.

Criteriile care se iau în calcul în stabilirea clasamentului sunt reputaţia academică şi cea în rândul angajatorilor, raportului între numărul de studenţi şi corpul didactic, numărul de lucrări listate în publicaţii de specialitate, numărul profesorilor şi al studenţilor internaţionali.

CLASAMENTUL INTERNAŢIONAL AL UNIVERSITĂŢILOR 2016

1. Massachusetts Institute of Technology

2. Stanford University

3. Harvard University

4. University of Cambridge

5. California Institute of Technology

 

Universităţile din România sunt plasate după jumătatea clasamentului, la categoria 701 plus:

701+ Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi 

701+ Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca 

701+ Universitatea Bucureşti 

701+ Universitatea de Vest Timişoara

Comenteaza