Universitatea Babeş-Bolyai își deschide porțile pentru viitorii studenți

Universitatea Babeş-Bolyai își deschide porțile pentru viitorii studenți
Universitatea Babeş-Bolyai îşi va deschide miercuri, 12 iulie, porţile pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student.

Tinerii sunt aşteptaţi cu o ofertă diversificată, candidaţii având la dispoziţie, pentru anul universitar 2017-2018, 4.947 de locuri bugetate, 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie romă, 5 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 128 au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

Absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 3.595 de locuri la buget, 6.600 la taxă și 900 pentru învățământul cu frecvență redusă. Din numărul locurilor bugetate, 25 sunt special alocate candidaţilor de etnie romă, iar 95, destinate etnicilor români din afara graniţelor României.

Candidații vor putea alege între cele 237 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 223 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă). Perioada de admitere este cuprinsă între 12 și 31 iulie.

Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. 

Pentru admiterea în anul universitar 2017-2018 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi. Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2017-2018 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi.

Etichete
Comenteaza