Universităţile decid singure modul de începere a noului an universitar

Universităţile decid singure modul de începere a noului an universitar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că universităţile decid singure cum vor începe studenţii cursurile.

Întrebat, miercuri, dacă vor fi reglementări speciale pentru începerea noului an universitar, în contextul pandemiei de coronavirus, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că modul de funcţionare "se lasă la latitudinea fiecărei universităţi".

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcţionare al universităţilor. Se lasă la latitudinea fiecărei universităţi, în funcţie de infrastructură, de condiţii specifice şi mă refer, aici, în mod deosebit, la condiţiile de cazare, pentru că în universităţi, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazaţi vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studenţeşti. Fiecare universitate va aprecia situaţia şi va decide”, a spus Cîmpeanu.

Totuși, ministrul a precizat că, la nevoie, ordinul de ministru va putea fi actualizat.

„Vom vedea dacă până la începerea anului universitar, care va fi după începerea anului şcolar, universităţile vor avea nevoie de precizări suplimentare. Luăm în calcul şi consultarea tuturor universităţilor. Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoinţa doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universităţi condiţii specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenţilor, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai adăugat ministrul.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza