UTCN a acordat titlul de Doctor Honoris Causa domnului dr. Yervant Zorian, Synopsys SUA

UTCN a acordat titlul de Doctor Honoris Causa domnului dr. Yervant Zorian, Synopsys SUA

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a avut onoarea de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului dr. Yervant Zorian (Synopsys, SUA), unul dintre cei mai importanți specialiști din lume în domeniul proiectării și testării circuitelor integrate.

Ceremonia festivă a avut loc, vineri 17 mai 2024, în Aula HUB UTCN, str. George Barițiu nr. 4-8, în prezența conducerii Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a invitaților la acest eveniment.

Domnia sa a fost distins cu acest titlu în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere a excelenţei ştiinţifice, academice, a profesionale contribuţiilor şi aduse Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, precum şi pentru relevanţa notorietăţii sale profesionale și academice.

Discursul de Laudatio din cadrul ceremoniei solemne a fost susținut de domnul Prof. dr. ing. Liviu Miclea, Vicepreședinte al Senatului UTCN. După acordarea titlului și înmânarea diplomei de Doctor Honoris Causa, domnul dr. Yervant Zorian a susținut o prelegere cu titlul "The challenges of Silicon Health".

UTCN a acordat titlul de Doctor Honoris Causa domnului dr. Yervant Zorian, Synopsys SUA

Dr. Yervant Zorian este totodată și titular “fellow IEEE” - Institute of Electrical and Electronics Engineers - asociație profesională internațională non-profit de mare renume ce sprijină dezvoltarea tehnologiilor bazate pe electricitate, considerată cea mai mare organizație de tehnicieni profesioniști din lume, cu sediul în New York, Statele Unite. În perioada 2006-2015 a fost președintele de onoare al conferințelor AQTR organizate de către Facultatea de Automatică și Calculatoare. De-a lungul timpului, dr. Yervant Zorian a fost membru în diverse borduri directoriale din domeniul tehnologiilor electronice și electrice. De asemenea, a fost Deputy-Professor la Universitatea British Columbia din Vancouver, Canada, precum și conducător de doctorate la mai multe universități din întreaga lume. Autor a patru volume din domeniul tehnologiilor electronice, dr. Yervant Zorian este și semnatarul a numeroase articole de specialitate din diverse publicații, având o cotație relevantă. Este prezent totodată și în bordul mai multor conferințe și comitete internaționale ce organizează periodic evenimente de marcă din lumea tehnolgiilor electronice. Totodata, domnia sa este activ și în diferite foruri academice și profesionale din lume, în special, din Canada și Armenia.

De-a lungul carierei profesionale, dr. Yervant Zorian a reușit să patenteze, ca autor, peste 45 invenții în domeniul său de specialitate. 

Comenteaza