UTCN a fost selectată pentru participarea la proiectul european Erasmus+

UTCN a fost selectată pentru participarea la proiectul european Erasmus+

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este una din cele patru universități din România selectate să participe la proiectul european Erasmus+, care prevede testarea unor noi forme de cooperare transnațională între instituțiile de învățământ superior.

Comisia Europeană a anunțat rezultatele apelului Erasmus+ pentru cele două instrumente dedicate universităților. Este vorba despre lansarea a zece proiecte-pilot, fiecare putând primi, timp de un an, un buget de până la 200.000 de euro prin Erasmus+.

Acest program reprezintă o etapă importantă, inclusă în Strategia europeană pentru universități anunțată în urmă cu un an de oficialii Comisiei Europene.

Din România, la proiectul-pilot care va testa și va dezvolta tot ceea ce presupune obținerea unei diplome comune oferite de instituții europene partenere („joint European degree label”) vor participa Universitatea din București, Universitatea Politehnica București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

"Această etichetă de diplomă europeană va reflecta toate competențele și rezultatele studenților care au urmat programe comune în mai multe țări, beneficiind de abordări pedagogice transdisciplinare.

În paralel, pentru programul dedicat statutului juridic al alianțelor universităților („European legal status for alliances of higher education institutions”), au fost selectate pentru participare Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În cadrul activității dedicate Erasmus+, universitățile selectate vor coopera cu autoritățile relevante la nivel național sau regional și, ulterior, vor elabora propuneri conform direcției programelor la care au lucrat", se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației. 

UTCN, singura universitate din România implicată în două noi proiecte Erasmus+ de tip Experimentarea politicilor europene în învățământul superior

În calitate de membru a Universității Europene de Tehnologie / European University of Technology EUt+, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este câștigătoarea a câte unui proiect din fiecare categorie: JEDI – Joint European Degree lebel in Engineering – Toward a European framework for engineering education și STYX – EUt+ Status and Structure Experience.

loading...
Comenteaza