UTCN va acorda titlul de Profesor Onorific domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, Fabrica Bosch Cluj

UTCN va acorda titlul de Profesor Onorific domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, Fabrica Bosch Cluj

Acordarea acestui titlu universitar este o recunoaștere a activității desfășurate în cadrul Fabricii Bosch Cluj, în colaborarea cu UTCN, prin multiple proiecte de cercetare, didactice sau internshipuri și programe pentru studenți.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) are onoarea de a acorda titlul de Profesor Onorific domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, Senior Vice President, General Plant Manager, Fabrica Bosch Cluj, în cadrul ceremoniei festive care va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, de la ora 10.00, în Aula Centenar din complexul universitar de pe Bdul. Muncii nr. 103-105.

Acordarea acestui titlu universitar este o recunoaștere a activității desfășurate în cadrul Fabricii Bosch Cluj, în colaborarea cu UTCN, prin multiple proiecte de cercetare, didactice sau internshipuri și programe pentru studenți. Printre cele mai relevante activități se numără deschiderea în toamna anului 2021 a Laboratorului Bosch Industry 4.0, creat pentru dezvoltarea competențelor digitale în contextul unei marcante evoluții tehnolgice.

Firma germană a înființat în complexul universitar de pe Bd. Muncii un spațiu de comunicare și recreere destinat studenților și cadrelor didactice, numit Bosch Corner. De amintit este și Programul Bright Student, un proiect pilot de 3 ani de învățământ dual pentru studenți, ce cuprinde o serie de cursuri de formare și experiență parctică și care oferă mai multe burse studenților implicați în domeniu, de-a lungul anilor de studii.

În cadrul Proiectului Erasmus +NexGEng, Fabrica Bosch Cluj de la Jucu este un partener important al acestui demers coordonat de UTCN, conceput pentru perfecționarea și modernizaera programelor de studii în cadrul a șase cursuri se specialitate destinate formării profesionale a studenților ca ingineri la standarde europene. De asemenea, Fabrica Bosch Cluj este un partener esențial în cadrul Consorțiului integrat pentru Cluj-Napoca învățământ dual, proiect inițiat de UTCN și finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Fabrica Bosch Cluj este implicată și în Programul de burse acordate studenților UTCN cu un dosar educațional remarcabil, precum și în programele plătite studenților care lucrează pe timp de vară în cadrul stagiilor de practică profesională. START lansat pentru o carieră de succes și PAVING sunt două proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul unui parteneriat dintre UTCN și Fabrica Bosch Cluj, în efortul de a crea oportunități de practică profesională pentru studenții clujeni.

Fabrica Bosch Cluj susține și o serie de evenimente organizate de UTCN precum Zilele Mectronicii, SSET, Battle Lab Robotica, Zilele Carierei, fiind un partener Platinum în cadrul proiectului Startup an Engineer.

Comenteaza