Variantă de compromis. Ce soluţie a găsit UBB pentru criza căminelor

Variantă de compromis. Ce soluţie a găsit UBB pentru criza căminelor
În urma negocierilor cu reprezentanţii studenţilor din universitate (CSUBB), conducerea Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a găsit o soluție de compromis pentru a asigura cazarea studenţilor pe perioada vacanței de vară.

Astfel, studenţii doctoranzi, cei care îşi desfăşoară stagiile de practică obligatorie, cei care sunt membri în echipe de cercetare sau de organizare a unor manifestări naţionale şi internaţionale, cei implicaţi în programe de internship, studenții proveniți din centre de plasament și orfanii de ambii părinți vor putea beneficia de un spațiu de cazare într-un cămin disponibil oferit prin rotaţie pe perioada verii.

În prezent, pe baza propunerilor avansate de reprezentanții CSUBB, Direcția Generală Administrativă a UBB încearcă să identifice încă o soluție pentru a răspunde tuturor solicitărilor primite. Pe de altă parte, studenţii UBB interesaţi au, ca variantă alternativă, opţiunea de a se caza în căminele Universităţii Tehnice (UTCN). 

"Conducerea UBB apreciază disponibilitatea Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) de a oferi spații de cazare studenților UBB, în căminele proprii, aspect firesc în condițiile în care, în ultimii ani, UBB a aprobat şi a permis cazarea unui număr considerabil de studenți de la alte universităţi clujene, pe baza Regulamentului de Taxe (tarife) administrative, aprobat de Senatul Universității", au transmis reprezentanţii universităţii.  

În acest an au fost prevăzute o serie de lucrări complexe de reparaţii şi curăţenie generală în toate căminele aflate în administrarea UBB, motiv pentru care acestea vor fi închise pe perioada vacanţei de vară.

Se vor efectua reparaţii şi igienizări pe coridoare, casa scării, în oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură şi camere, dar şi lucrări de exterior, precum reparația tencuielii, înlocuirea placajelor ceramice pentru scările de acces, refacerea finisajelor deteriorate, repararea elementelor de tinichigerie și refacerea perimetrală a trotuarelor de protecție cu asfalt și borduri noi. 

Decizia de a închide căminele a stârnit revolta multor studenţi, care se văd nevoiţi să îşi caute chirie pentru a putea rămâne în oraş. Nemulţumirea lor este cu atât mai mare cu cât pe durata desfăşurării festivalului Untold UBB va pune la dispoziţia participanţilor 1000 de locuri de cazare în căminele 2, 3 şi 5, a căror camere sunt de cinci paturi.

Comenteaza