Variante pentru elevii școlilor “de centru”. Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu micuții

Variante pentru elevii școlilor “de centru”. Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu micuții
Ideea că școlile centrale ar putea să își mute clasele primare în structuri noi a stârnit revoltă în rândul părinților. Însă decizia nu este încă una definitivă, spun cei care răspund de această situație, ci sunt luate în calcul două variante.

Numulțumiți că micuții din clasele primare ar putea fi mutați în alte structuri școlare, părinții elevilor care învață la Liceul Teoretic Gheorghe Șincai au protestat, marți după-masa, în fața instituției de învățământ. Autoritățile spun însă că ideea relocării nu este una definitivă și că oamenii vor fi consultați înainte să fie luată o decizie.

Ieri (marți, n.red) a avut loc Consiliul de Administrație (CA) la Șincai, unde au fost gândite două posibilități. "Există două variante de lucru: să transfere toate clasele 0-4 sau să intre doar cu clasa pregătitoare acolo, din toamnă. Acum totul ține de modul în care părinții sunt de acord cu acest pas pe care îl face școala. Cert e că nu se va face niciun pas fără dialogul cu părinții", a precizat consilierul local Claudia Anastase, membru al CA.

Pe de altă parte, părinții se arată nemulțumiți de dialogul pe care l-au avut până în acest moment cu direcțiunea școlii și spun că au aflat "pe la colțuri" sau din presă de modificările care i-ar putea afecta în mod direct. În plus, aceștia susțin că vor protesta în continuare dacă situația nu va fi remediată.

Șeful ISJ Cluj spune că, cel mai probabil, se va merge pe varianta ca numai clasele pregătitoare să înceapă, în 2016, școala în noile locații. Asta ca să nu existe discuții sau nemulțumiri în rândul părinților. "Ieri a fost ședință CA, dar încă nu am primit o decizie oficială. Se pare că toate clasele vor rămâne în școală, dar, repet, încă nu e o decizie scrisă pe care o am. Iar ciclul primar, deci practic clasa pregătitoare de anul viitor va începe în noua locație. Deci nu se mută actualele, ci se începe doar cu clasa pregătitoare. Așa, părintele știe exact unde își dă copilul și nu poate spune că nu știa. Și nu va fi o altă școală, ci va fi o altă structură, ca să eliberăm puțin zona centrală și pentru ca activitatea copiilor de 5-6 ani să nu se desfășoare împreună cu cei de 18-19", a precizat Valentin Cuibus pentru ZIUA de CLUJ. Începând cu ciclul gimnazial, copiii vor fi mutați, din nou, în clădirile centrale.

Proiectul care prevedea înființarea unor noi structuri a pornit în urmă cu aproximativ trei ani, ideea de bază fiind separarea copiilor din clasele primare de cei mai mari. Astfel, micuții nu vor mai putea copia anumite comportamente ale liceenilor - gesturi, replici sau fapte care nu sunt întotdeauna cele mai bune.

 

Comenteaza